cestoviny

Cestoviny s lososom

Na našich dovolenkách a výletoch si často varíme aj samy. Najmä vtedy ak ideme niekam len na pár dní. Väčšinou vtedy využijeme ubytovanie na súkromí, a teda tam sú len málo kedy na výber možnosti stravovania. A keďže cestoviny máme radi všetci štyria sú pre nás väčšinou jasná voľba. Rýchle jedlo, ktoré nás zasýti a zároveň nemusíme stráviť celý deň jeho prípravou. Tieto cestoviny s lososom mi trvajú cca 20 minút.

Čo potrebujeme?

  • 1 balík cestovín podľa vašej chuti (Na obrázku sú špaldové penne, ale robievam tieto cestoviny napr. aj s tagliatelle. Takže využite čo máte po ruke a čo vám chutí 🙂 ) 
  • 250g lososa
  • 1 ks črievkový syr (Bambino, Karička,…)
  • 1 ks šľahačková smotana
  • kúsok masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
salmon, fish, seafood

Poďme variť:

  1. Varenie začneme tak klasicky. Do hrnca si dáme vodu, a keď začne vrieť pridáme do nej cestoviny. Cestoviny varíme podľa toho, akého sú druhu.
  2. Kým sa varia cestoviny začneme s prípravou omáčky. Lososa si nakrájam na malé kúsky a posypem korením na ryby. Ak ho nemám doma tak používam iba soľ a čierne korenie prípadne korenie štyroch farieb.
  3. Na panvicu si dáme roztopiť kúsok masla. Keď sa maslo pustí dáme na panvicu lososa. Lososa opekáme pomaly na miernom ohni.
  4. Potom, keď je už losos skoro hotový pridáme na tú istú panvicu črievkový syr, ktorý sa nám tiež pomaly pustí. 
  5. V tejto fáze prípravy dáme do omáčky aj 2 pretlačené strúčiky cesnaku. (Alebo každý podľa chuti 🙂 . Mne stačia dva a nemusia tam byť vôbec.)
  6. Pomaly prilievame smotanu, aby sa lepšie rozpustil syr.
  7. Kým sa varia cestoviny, tak cca za ten istý čas pripravíme aj omáčku. Cestoviny scedíme, omáčku necháme trochu prevrieť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť !

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *